20 jaar geleden was Kasterlee een van die vele gemeenten die een Roemeens dorp adopteerde dat door de plannen van dictator Ceaucescu dreigde vernietigd te worden.

Zo ontstonden de banden met Murgesti, een deelgemeente van Acatari (Roemeense naam) of Akosfalva (Hongaarse naam). In de loop der jaren zorgden vrijwilligers uit Kasterlee en de Kempen voor kleding, water- en gasvoorziening, schoolmateriaal en een tandartskabinet. Er werd een jeugdwerking op poten gezet en een historisch gebouw gekocht waar nog heel wat restauratiewerk aan is. Het Murgesti-comité is de drijvende kracht achter deze initiatieven die steeds konden rekenen op de actieve steun van ere-burgemeester Walter Otten en burgemeester Ward Kennes. De laatste jaren werd ook de brandweer een partner in de samenwerking en werden een brandweerwagen, helmen, gordels en ander materiaal overgedragen aan het Roemeense korps.
 
Naar aanleiding van de 20-jarige band trok een Kastelse delegatie naar het volksfeest dat elk jaar in Akosfalva wordt georgansieerd rond de feestdag van de Hongaarse patroonheilige Sint-Stefaan. De inwoners van Akosfalva behoren namelijk tot de ethnisch Hongaarse minderheid in Roemenië. Naast bezoeken aan de nieuwe sporthal, de recente afvalverwerkingsinstallatie, de bouwwerf van het nieuwe gemeentehuis en het brandweerkorps, en een feestelijke avond met Hongaarse en zigeuner dansen, was er ook een officiële plechtigheid. Daar werden ere-burgemeester Walter Otten en burgemeester Ward Kennes door de gemeenteraad uitgeroepen tot ere-burgers van Akosfalva. Voor zijn grote verdienste in het Murgesti-comité en zijn niet aflatende inzet voor de vrienschapsband ontving Jef Van Meerbergen een 'Pro Urbe' award. Eenzelfde eer was weggelegd voor brandweercommandant Luc Faes uit erkentelijkheid voor de steun aan het lokale korps.